3 abr 2013

Els "misteris" dels autobusos de Nou Barris i la vaga dels treballadors de les línies 80, 81, 82 i 83

Al mes de març ICV-EUiA informava de la vaga dels treballadors dels autobusos de les línies 80, 81, 82 i 83 a Nou Barris, perquè Sagalés, l'empresa privada concessionària del servei públic dels autobusos, està retallant els salaris i drets laborals d'aquests treballadors.
 
Des d'ICV-EUiA a Nou Barris denunciàvem que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) comptabilitzava les retribucions dels treballadors dins dels costos dels serveis que fa Sagalés, i que l'empresa "convertia en beneficis" pels seus accionista els incompliments del conveni col·lectiu.
 
 
Les darreres informacions ens donen la raó i, segons "El Pais", TMB paga la diferència entre els costos reals i l'acordat inicialment (dèficit) i fa sortir a la llum el misteriós augment de la despesa en "manteniment i reparacions, que ha passat de 90.000 euros anuals el 2010, a gairebé 280.000 el 2012".

I què ha fet CiU perquè Sagalés respecti els drets dels treballadors i el servei als ciutadans de Nou Barris? Fins ara, no tenim coneixement que CiU hagi adoptat cap mesura per fer complir la llei a l'empresa.
 
Ni els treballadors dels autobusos ni el veïnat de Ciutat Meridiana, Torre Baró, Canyelles, Trinitat Nova, Vallbona, Roquetes... han de ser els ostatges de les empreses privades que augmenten el seus beneficis retallant salaris i drets, ni molt menys haver de patir les seves conseqüències.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario