13 mar 2013

Vaga al bus de Nou Barris: línees 80, 81, 82 i 83


Els treballadors de Sagalés, empresa privada concessionària del servei públic dels autobusos de les línies 80, 81, 82 i 83 a Nou Barris, estan patint els efectes de les polítiques de privatizació dels serveis públics i les retallades dels drets laborals defensades pels partits de dretes.
No és la primera vegada que veiem això ni serà la darrera doncs, a Nou Barris, moltes persones es troben a aquesta situació, per no parlar d'altres encara més greus (acomiadaments, contractes a temps parcial treballant tota la jornada, economia submergida...).
 
Igual que a altres serveis públics (Sanitat, Educació, Escoles Bressol...) l'excusa de "l'estalvi" serveix per donar entrada a la gestió privada al transport de viatgers, sense pensar que els empresaris concessionaris volen obtenir beneficis.
 
Quan l'Administració va donar la concessió a Sagalés, o es van comptabilitzar els diners corresponents a salaris dels treballadors dintre dels costos dels serveis, o l'empresa va oferir-se a treballar per sota de costos reals. En el primer cas, l'empresa s'estaria apropiant dels diners dels seus treballadors i, en el segon, no hauria concursat honradament. Alguna cosa no quadra, però és fàcil de solucionar.
 
La darrera reforma laboral de PP-CiU facilita incomplir els convenis sectorials i garanteix l'augment dels beneficis empresarials: retallant els salaris mileuristes dels treballadors (Sagalés, grans magatzems i petit comerç, empleats públics, metall...), augmentant les jornades de treball i canviant horaris i torns sense tenir consideració per la conciliació familiar i laboral.
 
Aquests dies el veïnat de Ciutat Meridiana, Torre Baró, Canyelles, Trinitat Nova, Vallbona, Roquetes... és solidari i compren els motius dels treballadors dels seus autobusos de barri.
 
Les persones que formem part d'ICV-EUiA a Nou Barris també ens solidaritzem amb tots els afectats pels acomiadaments i les retallades dels drets laborals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario