4 mar 2013

A Porta-Sóller volem un Casal de Joves i un centre comunitari. El 12-M portem la lluita veïnal al Plenari de Nou Barris.



A Porta-Sóller volem un Casal de Joves i un centre comunitari. El 12-M portem la lluita veïnal al Plenari de Nou Barris.
 
A) Atenen que: L' AVV i un conjunt d'entitats del barri de Porta han formulat les següents

PROPOSTES

Que els locals dels baixos i peixera de la plaça Sóller tinguin una continuitat com a Espai Comunitari de Porta amb un Pla d'usos, un cop traslladat el centre cívic de Porta al nou emplaçament de la Masia de Can Verdaguer

Basades en las seguents

MOTIVACIONS

1. Garantir que els baixos no es malmeti pel desús.

2. Evitar que la Plaça Sóller pateixi un procés irreversible de degradació per la desaparició del Centre Cívic com a supor cultural, festiu i social de la plaça.

3. Garantir el continuar donant vida social a la plaça Sóller i al barri que es perdria en gran mesura per la desaparició del Centre Cívic com eix vertebrador.

4. Les entitas del barri no volen de cap manera que la Sóller pateixi un procés irreversible de degradació per la desaparació del Centre Cívic com a suport cultural, festiu i social de la plaça.

5. Les potencialitats de sinergies que significaria I'ús simultani i actiu de Can Verdaguer i el Centre Comunitari de Porta permetran potenciar encara més la vida associativa i cultural del barri.

Aquestes entitats de Porta:

a) Són conscients de les deficiencies actuals de I'equipament i reinvindiquen les obres de reforma necessaria, tant al mateix equipament com a la Plaça.

b) Compten amb un recolzament ciutada actiu i constatable. La jornada reinvindicativa I festiva del propassat 2 de febrer de 2013, es una bona mostra d'aquest recolzament.

El resultat de la consulta veïnal realitzada, express un clar recolzament a les seves propostes.

B) Les AVV de Porta, Turó de la Peira i Vilapicina-Torrellobeta

PROPOSEN I REIVINDIQUEN:

Un Casal de Joves de la Zona Sud de Nou Barris

Per això ICV-EUiA formula el següent Prec per resposta Oral al Consell del Districte de Nou Barris per tal que el govern adquireixi els següents compromisos:

1. REFORMA DE LA PLAÇA SÓLLER I DEL LOCAL DELS BAIXOS I PEIXERA per fer possible la implementació de la proposta veïnal de Casal de Joves de la Zona Sud i Espai Comunitari del Barri de Porta.

2. Procedir de forma immediata a l'inici de les següents fases:

a) Encarregar la redacció del projecte d'obres.

b) Sotmetre el mateix a procés participatiu, incloent-hi la consulta ciutadana.

c) Licitació de les obres projectades.

d) Adjudicació de les mateixes.

e) Execució de les obres projectades.

3. Procedeixi de forma immediata a encarregar la redacció de Pla d'Usos Futur, sotmeten el mateix a procés participatiu, incloent-hi la consulta ciutadana.

4. Que la gestió futura de Casal de Joves i Espai Comunitari correspongui a entitats del barri de Porta o subsidiàriament del districte de Nou Barris, garantint l'aplicació de criteris de gestió eficient, transparent, social, comunitària, democràtica i participativa.


PSC i PPC també presente propostes sobre aquet tema:

 
 





























 


















No hay comentarios:

Publicar un comentario